Keukenneusje’s eetoverzicht – #26 – 2021

Pasta week 26 - 2021

Deze week had ik een lekker creatieve eetweek. Ik heb veel nieuwe dingen gemaakt. Toch komen er stiekem ook best veel frietjes voorbij.

Aardappelsalade en pasta

Het kokkerellen begon zaterdag al meteen. Overdag ‘bakte’ ik een taart van de Dr. Oetker kookpudding framboos met een Oreo-bodem eronder. Echt super lekker. Het recept verschijnt binnenkort op dit blog. Voor het avondeten zette ik een aardappelsalade op tafel met stokbrood erbij. Behalve aardappel deed ik door de salade ijsbergsla, augurken en verschillende kruiden. Verder maakte ik een dressing met vegan mayonaise en sojayoghurt.

Taart en aardappelsalade

Op zondagavond hadden we ook stokbrood bij het avondeten, maar deze keer maakte ik er een pasta bij met een saus van spinazie, olijven, pesto en haverroom. Verder deed ik er nog wat zongedroogde tomaatjes op.

Pasta - Week 36 - 2021

Hamburgers en wok

Een tijdje geleden kocht ik bij Sustafoods een pakket met mixen om zelf vegan vlees en kip mee te maken. Op maandagavond maakte ik er voor het eerst iets mee. Ik maakte vegan hamburgers. Die deed ik op een Italiaanse bol, met nog wat ijsbergsla, komkommer en avocado erop. Voor erbij had ik frietjes.

Vegaburgers van Sustafoods

Het gerecht van dinsdagavond was een simpel wokgerecht. Ik bakte broccoli, tofu en vegan gehakt in een pittige Kung Pao saus. Verder aten we er rijst bij.

Wok met tofu en vegagehakt

En toen hadden we weer frietjes :-). Op woensdagavond haalden we frietjes bij De Aardappeleters in Nuenen. Gewoon omdat het heel lekker is.

Koolsalade en kipsaté

Ik compenseerde dit donderdagavond een beetje met een extra gezonde salade, gemaakt van rode kool en spitskool. Verder deed ik er mandarijntjes, rozijnen en walnoten door en een dressing van appelazijn, olijfolie en agavesiroop. Het resultaat was een heerlijke salade.

Koolsalade

We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met opnieuw frietjes. Deze keer maakte ik er kipsaté bij van de Sustamix voor kip. De smaak ik heel lekker, maar de structuur leek toch eigenlijk een beetje teveel om gehakt, om er echt saté van te kunnen maken.

'Kip'saté van Sustafoods

Kortom, ondanks dat het niet allemaal heel gezonde gerechten waren ben ik toch best blij met deze eetweek. Vooral omdat ik toch best veel creatief bezig ben geweest in de keuken en een paar lekkere, nieuwe gerechten heb ontdekt.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.