Keukenneusje’s eetoverzicht – #25 – 2021

Gevulde bolcourgette met couscous

Ondanks dat we deze eetweek begonnen met een salade, was het niet een supergezonde eetweek. Ik heb wel geprobeerd zoveel mogelijk verschillende groentes te verwerken in de gerechten. Dus al met al ben ik nog best tevreden.

Pastasalade en Chinees

Gewoon een salade met wat stokbrood als avondeten. Dat vinden we ook heel lekker, toch eten we vaak toch meestal een warme maaltijd. Zaterdagavond bracht ik hier verandering in en maakte ik een pastasalade met volkoren fusilli, komkommer, rucola, pesto en pijnboompitten. En natuurlijk aten we er dus ook stokbrood bij.

Pastasalade

We aten op zondagavond Chinees en natuurlijk hadden we daar zoveel van dat we er maandagavond nog een keer van aten. Wat eigenlijk ook wel prima uitkwam want ik kreeg maandagmiddag mijn eerste coronavaccinatie. Dus als ik dan toch nog ergens last van zou krijgen, was het wel fijn dat het avondeten alleen maar even opgewarmd hoefde te worden. Gelukkig heb ik achteraf nergens last van gehad, alleen klein beetje spierpijn.

Ik heb helaas geen foto’s van het Chinese eten gemaakt. Maar voor het beeld: we hadden vegetarische mihoen en tofu in knoflook-zwartebonensaus, met rijst erbij. Verder hadden we er de eerste dag ook nog wat miniloempiaatjes bij.

Ramen en gevulde bolcourgettes

Dinsdagavond bleven we met het avondeten nog een beetje in de Aziatisch hoek, maar dan Japans. Ik maakte ramen met paksoi en taugé erdoor. Verder maakte ik er krokant vegan ‘kip’reepjes bij, want die moesten nog op. Het bleek eigenlijk best een prima combinatie.

Ramen en vegan kipschnitzel

Ik had gezien dat ze bij de Jumbo sinds kort bolcourgettes verkopen, dus besloot ik die te bestellen bij de boodschappen voor deze week. Ik maakte er op woensdagavond een gerecht. Ik vulde ze met couscous met ras-el-hanout, rozijnen en gedroogde abrikozen. Voor erbij bakte ik nog wat falafel. Een lekker combinatie met een Oosters-tintje.

Gevulde bolcourgette met couscous

Curry en wraps

Van het avondeten van donderdag heb ik helaas ook geen foto. Ik maakte groene curry met tofu en spinazie erdoor. Verder aten we er rijst en naanbrood bij. Gewoon een lekker en simpel gerecht.

We sloten de eetweek op vrijdagavond af met wraps met reepjes gepaneerde, ijsbergsla en avocado erin en wat tortillachipjes erbij. Altijd een prima gerecht om het weekend mee te beginnen.

Wraps met kipschnitzel

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.