Keukenneusje’s eetoverzicht – #24 – 2021

Maaltijdsalade met vegan tonijn

Man man man, wat een hitte deze week. Zo, hebben we dat cliché ook alvast gehad :-). We begonnen de eetweek dan ook met een lekker fris en licht gerecht. Toch stonden er ook wel wat zwaardere en minder gezonde avondmaaltijden op het menu deze week.

Sushibowl en gyrosschotel

Normaal bestellen we onze boodschappen meestal bij Jumbo. Maar omdat Albert Heijn ook veel dingetjes heeft die we lekker vinden en die Jumbo niet heeft, bestellen we eens in de zoveel tijd ook een keer bij Albert Heijn. Daarom hadden we deze week ook weer een keer wakame in huis en maakte ik een lekkere sushibowl. Naast het zeewier, had ik er mango, komkommer, edamame en gebakken tofu bij. Een lekker verfrissend gerecht voor bij het warme weer dus.

Sushibowl - week 24 -2021

Op zondagavond hadden we een heel ander soort gerecht. Ik maakte namelijk vegan gyros van tempeh, met frietjes en salade erbij.

Gyrosschotel met tempeh

Risotto en vegan kibbeling

Het was alweer een tijdje geleden dat ik risotto had gegeten, dus daar had ik wel weer eens zin in. Ik maakte de risotto met spinazie en champignons erdoor en een klein beetje zongedroogde tomaten erop. Omdat Jordan niet van risotto houdt, at hij groene lasagne met spinazie en broccoli erdoor.

Risotto met spinazie en champignons

Bij de boodschappen van Albert Heijn had ik ook hun vegan kibbeling besteld om eens uit te proberen. Die aten we dus op dinsdagavond. Voor erbij had ik gebakken aardappeltjes en broccoli. En een zelfgemaakt ravigottesausje. Ik vond deze vegan kibbeling beter dan die van Jumbo.

Vegan kibbeling met aardappels en broccoli

Salade en shoarmapizza

Op woensdagavond haalden we frietjes bij de friettent in het dorp. Om het ongezonde eten een beetje compenseren, maakte ik donderdagavond juist een salade. Ik had rucola met sperzieboontjes, gebakken krieltjes en vegan tonijn erdoor. Op zich best lekker, maar ik denk dat ik het de volgende keer probeer met mijn zelfgemaakte vegan tonijnsalade van kikkererwerten. De vegan tonijn van het merk Seasogood, die ik had gebruikt, had namelijk geleiachtige stukjes erin die ik niet zo lekker vond.

Maaltijdsalade met vegan tonijn

We sloten de eetweek op vrijdagavond af met shoarmapizza. De shoarma maakte ik van tempeh. Verder deed ik uien op de pizza’s. En na het bakken nog ijsbergsla erop. Omdat we geen knoflooksaus meer in huis hadden, maakte ik zelf een shiracha-sausje. Dat was ook heel erg lekker op deze pizza.

Ook de komende eetweek wordt weer een beetje een mix tussen gezond en minder gezond. Maar wel gelukkig met veel verschillende soorten groentes. Meer daarover zie je natuurlijk weer in het eetoverzicht van volgende week.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.