Keukenneusje’s eetoverzicht #12 – 2021

Couscous met rode kool en falafel

We maakten deze week weer een culinaire wereldreis. Van China, of nou je eigenlijk Nederland-Chinees, naar Midden-Oosters en er komt her en der ook wat Mexicaans en Italiaans voorbij.

Ik begon deze eetweek met een nieuw vegan ‘Chinees’ gerecht voor op dit blog. Ik maakte vegan koe loe yuk van bloemkool. Een erg geslaagd experiment. Het recept komt waarschijnlijk ergens deze week op dit blog.

Vegan koe loe yuk

Couscous en curry

Op zondagavond switche ik naar een compleet andere wereldkeuken. We aten een meerdere Midden-Oosterse gerecht, gemixt met een beetje Mexicaans. Ik maakte couscous met rode kool en abrikozen erdoor. Voor erbij maakte ik wat guacamole en falafel. Verder aten we erg nog pitabroodjes bij.

Couscous-rode-kool

Het avondeten van maandagavond lijkt een beetje weinig, maar dat is met opzet. Ik maakte wat curry met aubergine en een beetje rijst erbij. Later die avond hadden we nl. nog een borrelhapje. We probeerden de vegan kaas van Mr&Mrs Watson uit met wat toastjes. Echt lekker.

Curry-aubergine-vegan-kaasje

Restjes en friet

Zoals bijna elke week, was er ook nu weer een dag bij dat ik gerecht maak waarin ik restjes van de voorgaande dagen op maak. Het was dinsdagavond weer tijd voor zo’n gerecht bestaande uit allerlei restjes. Ik maakte rijst met de saus van de koe loe yuk die nog over was van zaterdag. Verder deed ik er courgette door en aten we er nog een paar falafeltjes bij die over waren van zondagavond.

Restjesgerecht - week - 12

We gingen woensdagavond voor lekker lui en haalden frietjes bij de De Aardappeleters in Nuenen. Ze hebben daar lekkere frietjes en veel keuze uit vegetarische snacks. Ik had er een groentekroket bij en Jordan had een vegetarische bamischijf.

Italiaanse improvisatie en loaded fries

Eigenlijk was donderdagavond ook weer een avond waar ik nog wat improviseerde om de groente op te maken die nog op moesten. Ik koos voor een combinatie waar ik van te voren nog niet helemaal zeker van wist of het goed uit zou pakken, maar het bleek echt heel erg lekker bij elkaar. Ik maakte volkoren macaroni met een saus van avocado erdoor. Voor erbij maakte ik gegrilde aubergine met vegan pesto.

Aubergine en macaroni en Mexicaanse loaded fries

We sloten de eetweek vrijdagavond af met weer een lekker comfortfoodgerecht. Ik maakte Mexicaanse loaded fries met zelfgemaakte zoete aardappelfriet, tortilla chips, bonen en guacamole. Dat was weer smullen!

De eetweek van volgende week wordt voor mij eigenlijk vooral ‘werk in opdracht’ :-). Jordan heeft toen ik de boodschappenlijst moest samenstellen alle gerechten voor die week gekozen. Wat er allemaal op zijn verlanglijstje stond, zie je dus volgend week.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.