Hamhung, Noord-Korea

Strand Hamhung, Noord-Korea

Zoals verteld in mijn vorige blogpost over Noord-Korea, kwamen we pas heel laat in de avond aan in Hamhung. Wij sliepen op het complex Majon Tourist Lodges wat bestaat uit een aantal huisjes aan het strand. We hadden nog een vlug diner in het hoofdgebouw, waar het extreem koud was. Dit kwam omdat wij sinds een half jaar weer de eerste groep toeristen waren in het hotel en al die tijd is het niet open geweest. Wij waren er in april, wat betekent dat er de hele winter dus ook geen verwarming aan geweest. Gelukkig was er lokale sterke drank om het nog een beetje warm te krijgen, haha.

Problemen met verwarming, warm water en elektriciteit

Verwarming en warm water is sowieso in alle hotels buiten Pyongyang een probleem geweest. Je wist nooit zeker of er verwarming was en of die het deed. Ook waren er vaak elektriciteitsproblemen, waardoor je camera opladen of iets dergelijks eigenlijk buiten Pyongyang niet mogelijk pas. Maar goed, dat zijn natuurlijk luxe problemen.

Strand van Hamhung

Wakker worden met uitzicht op het strand

Het uitzicht toen ik ‘s ochtends wakker werd in mijn lodge maakte wel heel veel goed. We hadden een heel mooi uitzicht op het strand. Dus we konden voor het ontbijt nog even een strandwandeling te maken. Ook hier was het wel weer heel bizar om zo als enigen rond te lopen op het strand. Maar dat maakt het ook weer heel sereen.

Hungnam Fertiliser Factory – Kunstmest fabriek

Fertiliser Factory, Hamhung
Fertiliser Factory, Hamhung

Na het ontbijt stond een excursie naar de Hungnam Fertiliser Factory op het programma. Hier kregen we een rondleiding en werd uitgelegd hoe ammoniak werd gemaakt. Bijzonder was ook dat op het terrein van de fabriek een sportveldje was waar werknemers konden volleyballen. Verder waren op het plein voor de fabriek werknemers aan het oefenen voor de mass dances, omdat over een paar dagen de geboortedag van Kim Il sung werd gevierd en ze deze dansen dan moeten uitvoeren. Hierdoor hing er een heel ontspannen sfeer. Of dit normaal, als er geen toeristen langskomen, ook zo is, vraag ik me af.

Medewerkers fertiliser factory oefenen voor Mass dances Volleybalveld voor medewerkers fertiliser factory

Home of Yi Seong-gye

We hebben ook een bezoek gebracht aan het Huis van Yi Seong-gye. De stichter van Ri-Dynasty in Korea in de 14e eeuw. Hier krijg je een goed beeld van de traditionele Koreaanse bouwstijl. Heel anders dan wat je verder aan gebouwen ziet in Noord-Korea.

Kim il Sung Statue

Verder hebben we in Hamhung natuurlijk ook weer een bezoek gebracht aan de monumenten voor de grote leiders. Ook hier staan twee grote bronzen beeld van Kim Il Sung en Kim Jong Il. de monumenten staan op Mount Tonghung van waar je ook een uitzicht hebt op het centrum van Hamhung.

Kim Ill sung statue, Hamhung

Hamhung grand theatre

Een andere bezienswaardigheid in Hamhung is het Grand Theatre. Dit is van buiten een heel mooi gebouw. Helaas mag je er als toerist niet naar binnen.

Centrum van Hamhung, Noord-Korea
Centrum van Hamhung, Noord-Korea

Na de stadstour door Hamhung zijn we verder gereisd naar de stad Wonsan. Hier hebben we nog een wandeling gedaan door het stadje en ‘s avonds hebben we een schelp barbecue gehad en daarna avondeten en terug naar het hotel.

Schelpbarbecue Wonsan

 

 

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie