Chinese sweet and sour pork

Chinese sweet and sour pork

Sweet and sour pork is één van mijn favoriete Chinese gerechten. Het zijn stukjes varkensvlees die eerst een gemarineerd, en daarna door een beslag worden gehaald en gefrituurd om ze een krokant korstje te geven. De stukjes varkensvlees worden daarna geserveerd in een zoetzure saus met ananas en paprika erdoor.

Ingrediënten sweet and sour pork

(voor 2 personen)

Voor het vlees:

350 gram varkensvlees in stukken
2-3 eetlepels sojasaus
Een mespuntje maizena

Saus sweet and sour pork

Voor de saus:

32 gram suiker
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels sojasaus
Een beetje zout
120 ml water of ananassap
60 ml azijn
1 eetlepel maizena opgelost in 4 eetlepels water

Voor het beslag:

43 gram bloem
43 gram maizena
Eiwit van 1 ei
1 eetlepel plantaardige olie
90 ml warm water

Varkensvlees sweet and sour pork

Verder:

1 wortel
Een halve groene paprika
Een halve rode paprika
30 gram ananasblokjes
800 ml olie om in te frituren

Recept Chinese sweet and sour pork – Bereiding

Marineer de blokjes varkensvlees in de sojasaus en de maizena en laat dit 20 minuten staan.

Ondertussen bereid je de saus door in een kleine kom de suiker, tomatenpuree, sojasaus, zout, water (of ananassap) en de azijn met elkaar te mengen.

Meng in een aparte kom de maizena met het water. En laat dit even staan.

Snijd vervolgens de wortel en de paprika’s in kleine blokjes.

Varkensvlees frituren voor sweet and sour pork

Voor het beslag meng je de bloem en maizena en roer je er vervolgens het eiwit en de plantaardige olie doorheen. Voeg vervolgens zoveel van het warm water toe als nodig. Let op! Het beslag moet niet te dun worden, maar wel een beetje van de lepel af druppen.

Verhit de frituurolie tot 190 graden Celcius.

Dip de stukjes varkensvlees in het beslag en frituur ze in de olie. Waarschijnlijk kun je niet alle stukjes tegelijk frituren. Zorg in elk geval dat de pan niet te vol raakt, anders gaan de blokjes vlees aan elkaar plakken.

Chinese sweet and sour pork

Breng ondertussen de saus aan de kook in een steelpannetje. Als het kookt voeg je de groente en de ananas toe en breng je het opnieuw aan de kook. Voeg het maizenamengsel toe om de saus wat dikker te maken. Hoe lang je het laat koken hangt af van hoe knapperig je de groente wilt hebben in de saus.

Giet voor het opdienen de saus over de stukjes varkensvlees heen. Dit gerecht is erg lekker met rijst.

Geef een reactie