Buffalo bloemkool wings

Buffalo bloemkool wings

Bloemkool is één van mijn favoriete ingrediënten om kip mee te vervangen in verschillende gerechten. Vooral voor gerechten die je normaal met gemarineerde, gepaneerde en/of gefrituurde kip zou maken, is bloemkool een goede vervanger. Zo besloot ik laatst buffalo bloemkool wings te maken. Deze cauliflower wings zijn erg pittig, maar wel heel lekker. Net zoals je dat soms hebt met pittige kippenvleugeltjes, eigenlijk net iets te pikant, maar zo lekker..

Ingrediënten voor Buffalo bloemkool wings

Voor 2 personen (als hoofdgerecht) heb je nodig:

  • 1 kleine bloemkool

Voor het beslag:

  • 90 gram bloem
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een beetje piment
  • 120 ml ongezoete sojamelk
  • 80 ml water

Voor de saus:

  • 25 gram plantaardige boter (bijvoorbeeld Wajang)
  • 3 eetlepels Sriracha of een andere pittige saus (afhankelijk van hoe pittig de saus is, wil je misschien meer of minder gebruiken).
Buffalo bloemkool wings

Buffalo bloemkool wings maken  – Bereiding

Leg op de bakplaat van je oven een vel bakpapier. Ondertussen verwarm je de oven alvast voor op 210 graden (hetelucht) en snijd je de bloemkool in grote stukken. (zie foto)

Vervolgens meng je in een kom de bloem, paprika- en knoflookpoeder en piment. Meng de sojamelk en het water door elkaar toe en voeg dit toe aan de bloem en specerijen. Roer met een garde goed door tot je een mooi beslag krijgt.

Rol elk stuk bloemkool door het beslag tot het aan alle kanten goed bedekt is. Leg de roosjes op de bakplaat met bakpapier. Zorg hierbij voor voor ongeveer een centimeter ruimte tussen alle stukken bloemkool.

Bak de bloemkool stukken in de oven ongeveer 15 minuten. Halverwege keer je de stukken een keer om.

Smelt ondertussen in een steelpannetje de boter. Haal de pan van het vuur en roer de sriracha saus erdoor. 

Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 graden. 

Schep elk stuk bloemkool door de boter-sriracha saus zodat ze mooi bedekt zijn aan alle kanten met de saus. Leg een nieuw stuk bakpapier op de bakplaat en bak hierop in de oven de bloemkool stukken nog 15 minuten. Draai halverwege de bloemkool wings nog een keer om.

Tip! Serveer de Buffalo bloemkool wings met frietjes en/of een salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.