Wat staat er op tafel? – Week 22

Visschotel Markthal

Dit is het eerste weekverslag volledig zonder vlees. We hebben ons namelijk voorgenomen om minder vlees te gaan eten en een goed begin daarvoor is een hele maand geen vlees eten. Tot nu toe is het goed te doen. Het is eigenlijk heel gemakkelijk om toch lekkere gerechten te eten met alleen groente en af en toe wat vis.

Zaterdag

Op de eerste dag na het heerlijke Hemelvaartweekend aten we pasta met een zelfgemaakte saus van courgette, broccoli, tomaat, sojaroom en Italiaanse kruiden.

Pasta met eigen saus

Zondag

Normaal maak ik elk weekend ook een gerecht voor dit blog. Helaas was het afgelopen zondag mislukt. Ik had een ovenschotel gemaakt met vis, maar de saus was helemaal niet lekker, omdat ik in plaats van appelcider een beetje sherry had gebruikt. We hadden immers geen appelcider in huis, maar de sherry was veel te sterk van smaak. Dus uiteindelijk hebben we toen Thaise wokschotel met rijst gegeten.

Thaise wokschotel met rijst

Maandag

Op maandag aten we curry madras, gemaakt met een groentepakket van de Albert Heijn. Uiteraard hebben we er geen kip doorheen gedaan, maar alleen groente. Minstens zo lekker.

Curry madras

Dinsdag

We hadden deze week vrij, dus we zijn ook een paar daagjes weggeweest. Dinsdag gingen we naar Leiden. ‘s-Avonds hebben we lekkere sushi gegeten bij het restaurant Shabu Shabu. Altijd goed natuurlijk.

Sushi Shabu Shabu

Woensdag

Op woensdag aten we groentesoep met broodjes. De soep had ik in het weekend al klaar gemaakt en ingevroren. Dus woensdag was qua koken een gemakkelijke dag. Helaas ben ik vergeten hier een foto van te maken.

Donderdag

Vandaag gingen we weer een dagje weg. Dit keer naar Rotterdam. We zijn daar natuurlijk ook naar de Markthal geweest. We hebben daar een heerlijke visschotel gegeten en als toetje muffins. Erg lekker allemaal. Vooral de muffin met rozenbloesemsmaak vond ik echt hemels.

Visschotel Markthal Muffins Markthal

Vrijdag

Het was alweer een tijdje geleden dat we zelf frietjes hebben gemaakt. Dus hebben we vrijdag homemade frietjes gegeten uit de Airfryer. We hadden groentekroketten erbij. Zoals je ziet op de foto zijn ze niet heel bruin geworden. Dat blijft lastig met een Airfryer, maar ze waren wel goed warm en lekker.

Frietjes met groentekroket

Tot nu toe lukt het geen vlees eten ons dus erg goed. Benieuwd of we dit de hele maand blijven volhouden? Lees dan elke week mijn verslag in de tag Wat staat er op tafel? en je komt er vanzelf achter.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie