Wat staat er op tafel? – Week 50

Sushi Kyoto Eindhoven

Zo richting het einde van het jaar worden de weken altijd wat chaotischer. Deze week had ik een behoorlijk drukke week. Wat betekent dat ik dus ook minder vaak zelf gekookt heb of minder uitgebreid. We zijn maar liefst drie keer uit eten geweest deze week.

Zaterdag

Dit begon meteen zaterdag al. Die avond aten we bij Gezana in Eindhoven. Ik heb al een paar keer eerder over dit restaurant geblogd, dus waarschijnlijk weten jullie al dat ik hier heel enthousiast over ben. Mijn vriend en ik hadden weer een mix van verschillende vegetarische gerechten en wederom was het allemaal erg lekker.

Eritrees eten bij Gezana

Zondag

Op zondag had ik nog wel wat meer tijd om in de keuken te staan. We hebben toen zelfgemaakte pizza gegeten met champignons, paprika, tomaat en pesto.

Pizza

Maandag

Vanwege de hoeveelheid sneeuw en de gladheid hebben mijn vriend en ik afgelopen maandag allebei thuisgewerkt. Dat scheelt natuurlijk in reistijd en dus was er weer iets meer tijd om ‘s-avonds te koken. Ik heb een Indiase curry madras gemaakt met bloemkool. Indiaas vind ik altijd lekker, maar zeker met koud weer is zo’n curry heel verwarmend.

Curry Madras

Dinsdag

Op dinsdag maakte ik een wat sneller gerecht. Het werden noedels met Chinese wokgroente en tofureepjes. Ik had zelf een woksausje gemaakt van ketjap, sojasaus, gembersiroop en sesamolie. Beste geslaagd, al zeg ik het zelf.

Wokgerecht

Woensdag

De nieuwste Star Wars film ging afgelopen woensdag in première. Wij gingen woensdagavond dus naar de film. Omdat deze pas om half negen draaide en behoorlijk wat tijd te overbruggen hadden na het werk, zijn we sushi gaan eten bij Sakana.

Sushi Sakana

Donderdag

Alwéér sushi?! Ja, sushi kun je nooit te vaak eten, vind ik. Dus kwam het deze week mooi uit dat we twee avonden achter elkaar sushi aten. Donderdag gingen we voor de verjaardag van mijn schoonmoeder eten bij Kyoto in Eindhoven. Geen all you can eat, maar wel de allerbeste sushi van Eindhoven. Deze keer hebben we ook de veggi set besteld. Deze was echt heel goed.

Sushi Kyoto Eindhoven

Vrijdag

Vrijdagavond zouden we eigenlijk ramen eten, maar ik was vergeten ramen noedels te kopen. Nogal een essentieel onderdeel van het gerecht. Als improvisatie heb ik toen maar een wokgerecht met rijs gemaakt van alle ingrediënten. In de woksaus had ik sojasaus, sesampitjes, sesamolie en bonnitopoeder gebruikt. Verder heb ik door de groente een gebakken ei gemend. Het was erg lekker, maar stiekem wel een beetje een teleurstelling dat het dus geen ramen werd die avond.

Wokgerecht ipv ramen

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie