Wat staat er op tafel? – Week 49

Vegetarische shoarma met friet

Deze week was er één met veel lekker eten. Niet per sé heel gezond, maar wel bijna allemaal zelfgemaakt. Alleen op Sinterklaasavond zijn we voor de afhaaloptie gegaan. En ik heb een eet-ontdekking gedaan waar ik heel blij mee ben, maar daarover later meer.

Zaterdag

We begonnen het weekend met pannenkoeken. En niet zomaar gewone pannenkoeken, maar Matcha-pannenkoeken. Ik heb hiervoor de matcha pancakes mix van Bio Today gebruikt (verkrijgbaar bij Albert Heijn). Voor erbij had ik gebakken banaan en kokos. De smaakcombinatie van dit alles is heel lekker. Maar de pannenkoeken zelf vond ik niet zo’n succes. Veel te droog. Mijn vriend vond ze wel heel lekker. Dus het is waarschijnlijk gewoon een kwestie van smaak dat ik er niet enthousiast van werd.

Matcha pannenkoeken

Zondag

Op zondagavond maakte ik zelf een lasagne. Omdat mijn vriend geen kaas kan eten en dit een essentieel onderdeel is van de smaakbeleving en structuur bij lasagne, ben ik al heel lang op zoek naar een goede kaasvervanger. Met name voor het krokante korstje. En afgelopen zondag heb ik die dus eindelijk gevonden. De structuur is nu helemaal goed. De smaak kan ik misschien nog wat bijschaven maar mijn vriend was al heel erg enthousiast. In de komende week volgt het recept op dit blog.

Vegan lasagne met krokante korst

Maandag

Omdat ik voor Sinterklaasavond nog een vlaai wilde bakken op maandagavond, heeft mijn vriend die avond het eten gekookt. We hadden spaghetti met tonijn en olijven in tomatensaus.

Spaghetti met tonijn

Dinsdag (Sinterklaasavond)

Wij vierden Sinterklaas bij mijn schoonouders. Om het qua avondeten snel en gemakkelijk te houden, hebben we pizza’s besteld bij Domino’s. Ik vind dit voor afhaalpizza’s een heel goede optie als je vegetarisch of vegan wilt eten. Mijn vriend en ik hadden zelfsamengestelde pizza’s, zonder kaas, maar wel mét broccoli, spinazie, champignons, tomaten, paprika en ui. Echt heel lekker.

Vegetarische pizza

Woensdag

Op woensdagavond maakte ik een Indiase curry met vruchtjes en kokos. Heel licht zoet van smaak. Erg lekker.

Curry met vruchtjes

Donderdag

Een tijdje geleden maakte ik al eens deze pasta met walnotenpesto en falafel. Afgelopen donderdag heb ik deze nog een keer gemaakt. Echt fijn dat het zo’n gemakkelijk gerecht is en heel lekker met de zelfgemaakte pesto.

Pasta walnotenpesto

Vrijdag

Als afsluiter van de week maakte ik weer eens mijn vegetarische shoarma met frietjes en pitabroodjes.

Vegetarische shoarma met friet

Voor volgende week kan ik jullie alvast vertellen dat het een week met veel uit eten wordt.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie