Wat staat er op tafel? – Week 48

Wraps met vega nuggets

We hebben deze week veer veel lekkere dingen gegeten. Zoals jullie eerder deze week misschien al gelezen hebben, stond er een echte Big Mac (wel vega natuurlijk) op tafel. Een erg geslaagd experiment, al zeg ik het zelf. Verder maakte ik diverse gerechten vegetarische en met vleesvervangers. En we zijn een keer voor de luie (afhaal)optie gegaan.

Zaterdag

We begonnen het weekend qua avondeten met een vegetarisch stoofpotje. Ik was diverse recepten hiervoor tegengekomen op internet. In bijna allemaal werd het vlees vervangen door Seitan. Omdat we dit niet konden bestellen bij de Albert Heijn en ik het verder nergens kon vinden bij winkels in de buurt, was het plan om gewoon een groente stoofpotje te maken. Maar toen kregen we bij de wekelijkse boodschappen gratis een pakje filet stukjes van Garden Gourmet.  Die heb ik dus ook in de stoofpot verwerkt, verder zat erin: champignons, ui en wortel. Het was erg lekker, maar wel een beetje machtig, omdat het een romige smaak had gekregen. Voor erbij hadden we Vlaamse frieten uit de Airfryer.

Vegetarische stoofpot

Zondag

Op zondag maakte ik dus zelf een Big Mac. Hiervoor heb ik de Mc2 Burgers van de Vegetarische slager gebruikt. Ik heb er wel gewoon Cheddar kaas op gedaan, omdat mijn vriend vond dat ie wel een keer mocht zondigen voor zoiets lekkers als een Big Mac. Daar had hij wel een keertje hoofdpijn voor over haha. Kijk hier voor het Big Mac recept.

Vegetarische Big Mac

Maandag

Doordeweeks komen natuurlijk weer wat gemakkelijkere gerechten voorbij. Op maandag aten we Mexicaans. Ik maakte wraps met Mexicaanse wokgroente, tomatensalsa en avocado. Voor erbij had ik nog wat tortillachips (naturel).

Mexicaanse wraps

Dinsdag

Op dinsdag had ik na het werk zin in frietjes,dus toen zijn we naar de Frietchinees gegaan in het dorp.

Frietjes

Woensdag

De pasta die eigenlijk voor dinsdagavond gepland stond, aten we dus op woensdagavond. Ik heb hiervoor zelf een saus gemaakt met ui, tomaten, wortel, knoflook en groene olijven. Verder hadden we er vegetarische balletjes van Albert Heijn bij. Erg lekker, al zeg ik het zelf.

Pasta met vegetarische balletjes

Donderdag

De bekende klassieker bij ons op het menu, Ramen, stond weer op tafel. Deze keer maakte ik geen bouillon met miso erdoor, maar met bonito poeder van de toko. Dit geeft en wat rokerigere vissmaak.

Ramen met bonito bouillon

Vrijdag

Als afsluiter van de werkweek hadden we weer wraps. Deze keer met vegetarische nuggets van Garden Gourmet. Verder hadden we er sla, tomatensalsa en avocado op. Ook deze wraps waren weer heel lekker.

Wraps met vega nuggets

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie