Wat staat er op tafel? – Week 47

Broodje vegaschnitzel

Het was een week met veel verschillende gerechten. Afgelopen weekend heb ik lekker geëxperimenteerd in de keuken met nieuwe gerechten. Verder hebben we twee keer buiten de deur gegeten afgelopen week en heb ik doordeweeks weer wat lekkere, snellere gerechten gemaakt.

Zaterdag

Een paar weken geleden vertelde een collega mij dat hij in Engeland haddock salmon fiscakes gegeten had en dat hij dat echt iets voor mij vond om ook een keer te maken. Vorige week zaterdag heb ik deze fish cakes dus gemaakt. Het is wel wat moeilijker dan ik dacht. Dus ik ben nog niet helemaal tevreden met het resultaat, maar het is een goede eerste poging. En ze smaakten erg lekker,ondanks dat ze er wat minder mooi uit zien.

Haddock salmon fishcakes

Zondag

Op zondag maakte ik zelf een huzarensalade met aardappel, wortel, appel, erwtjes, augurken en zilveruitjes. Verder had ik er een hardgekookt ei, wat rauwkost en stokbrood bij. Ook dit was erg lekker. O ja, het sausje door de salade heb ik gemaakt van mayonaise en mosterd.

Huzarensalade

Maandag

Na zalm en spinazie, zijn sauzen met champignons toch wel mijn favoriet voor over een pastagerecht. Ik maakte afgelopen maandag een pastasaus met kastanjechampignons, ui, rode peper, gember en cherrytomaatjes. Echt een aanrader!

Pasta paddenstoelen

Dinsdag

Op dinsdagavond aten we bij de Downtown Gourmet Market in Eindhoven. Ik had gado gado en nasi van de stand van Spado Food. Mijn vriend had een salmon bowl en garnalen tempura van Miss Temaki.

Nasi en Gado Gado

Woensdag

We waren woensdagavond op bezoek bij mijn schoonouders. We hebben daar zalm uit de Airfryer gegeten met gebakken aardappeltjes en salade. De zalm was echt heel lekker. Ik had ‘m zelf nog nooit in de Airfryer klaar gemaakt,  maar dat ga ik nu zeker wel af en toe doen.

Zalm met gebakken aardappels

Donderdag

Op donderdagavond aten we nasi goreng met vega saté van Mora. De nasi was heel lekker en de saté was prima te doen voor magnetron saté dan.

Nasi Vega Saté

Vrijdag

Omdat we vrijdagavond naar vrienden gingen voor een spelletjesavond, hebben we thuis even iets snel gegeten. Het werd een broodje schnitzel met de vegetarische kipschnitzel van Vivera en wat salade.

Broodje vegaschnitzel

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie