Wat staat er op tafel? – Week 46

Stroganoff champignons

Het was weer een fijne week qua koken. Zowel in het weekend als doordeweeks heb ik veel in de keuken gestaan. Vooral de gerechten van zaterdag en zondag zijn erg geslaagd. Ik ga de recepten hiervan dus zeker nog met jullie delen op dit blog. Doordeweeks stonden er wat gemakkelijkere gerechten op tafel en een keertje afhaal. Sommige dingen vielen helaas ook een beetje tegen. Maar ja, dat hoort erbij als je regelmatig nieuwe dingen uitprobeert.

Zaterdag

In het weekend kook ik meestal wat uitgebreider en probeer ik dingen uit voor dit blog. Zo maakte ik zaterdag dus een vegan kapsalon met vegetarische kipshoarma en een kaassausje zonder kaas. Het was echt heel lekker.

Vegan kapsalon

Zondag

Op zondag aten we vegetarische stroganoff met champignons en een sausje op basis van sojaroom. Hiervoor heb ik een recept gebruikt uit de Allerhande van deze maand. Ook dit gerecht was weer zeer geslaagd.

Stroganoff champignons

Maandag

Doordeweeks probeer ik ook altijd zoveel mogelijk zelf te koken, maar ga ik wel voor gerechten die wat sneller klaar zijn. We begonnen de week met een rijstschotel met gele rijst, zeevruchten, erwtjes en gele paprika. Mijn vriend wilde namelijk graag een paella-achtig gerecht, maar hij houdt er niet zo van als de rijst in bouillon is gekookt. Dus het werd een snellere variant met droge, gekookte rijst.

Rijstschotel zeevruchten

Dinsdag

Op dinsdagavond moest ik na het werk nog even de stad in en daarna ‘s-avonds naar mijn ouders. Ik heb dus op het werk nog even wat hutspot gegeten die ik had meegenomen van thuis. Ik had er vegetarische spekreepjes van Garden Gourmet doorheen gedaan. Maar ik vond ze, net als de spekjes van De Vegetarische Slager niet erg geslaagd. Het heeft allebei niet zoveel met de smaak van echte spekjes te maken. Jammer, want dat is juist één van de weinige dingen die ik echt mis sinds ik geen vlees meer eet. Vooral nu de stampottentijd natuurlijk in volle gang is. Dus als iemand nog tips heeft voor lekkere vegetarische spekjes (of om zelf te maken), zijn ze erg welkom.

Hutspot

Woensdag

Afgelopen week waren bij Albert Heijn de producten van het merk Patak in de aanbieding. Ze hadden ook potjes met currysaus en kruiden waarmee je snel zelf een curry zou kunnen maken. Ik houd heel erg van curry’s dus dat wilde ik wel uitproberen. Ondanks dat ik normaal liever geen sausjes uit potjes of zakjes eet, gaf ik het een kans. We aten woensdag de curry bali. Maar ik ben niet heel enthousiast. De smaak van de saus was veel te intens en veel te zoet. Kortom: het smaakte behoorlijk chemisch. Niet voor herhaling vatbaar helaas.

Curry Bali

Donderdag

Op donderdagavond zouden we eigenlijk de Glow-route gaan lopen, maar dat ging uiteindelijk niet door. In plaats daarvan kwamen later op de avond vrienden op bezoek. Om voor die tijd toch nog even snel iets lekkers te eten, hadden we sushi gehaald bij de Albert Heijn XL. Dat is natuurlijk altijd lekker.

Sushi

Vrijdag

Ik houd erg van soep. Mijn vriend wat minder, maar ramen vinden wij allebei erg lekker. Deze noedelsoep stond afgelopen vrijdag dus weer op het menu. Deze keer hadden we een variant met shi-takes en Chinese kool.

Ramen

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie