Het was een gemengde week, met gezonde en minder gezonde gerechten. Ik heb niet elke dag zelf gekookt, maar ik heb zeker weer een aantal nieuwe, lekkere gerechten ontdekt.
Zaterdag
Vorige week zaterdag maakte ik zelf een soort ‘Chicken Tonight’. Omdat ik bloemkool heb gebruikt in plaats van kip was het eigenlijk meer ‘Cauliflower tonight’. De saus is geïnspireerd op de Chicken Tonight zoetzuur met perziken van Knorr, die ik heb geprobeerd na te maken. Ik vond het erg lekker. Het recept vind je hier: ‘Bloemkool tonight‘.
Zondag
Een gerecht dat op dit moment erg populair is op Instagram en je in veel restaurants kunt krijgen, is de Poké Bowl. Dit is oorspronkelijk een Hawaïaans gerecht met rijst, groente, fruit en vis. Ik maakte een vegetarische variant met quinoa, komkommer, kikkererwten, avocado en radijsjes. Eigenlijk een heel gemakkelijk gerecht, omdat je alleen de quinoa vooraf moet koken en alles koud eet. En het ziet er ook nog een heel vrolijk uit.
Maandag
Maandag maakte we zelf frietjes in de Airfryer. Hierbij aten we Javaanse schijven uit het vega-assortiment van de Jumbo. Deze schijven waren erg lekker. We hebben tot nu toe hebben we alleen nog de groenteschijven en deze gegeten van Jumbo, maar ik ben erg enthousiast over hun vega-assortiment. Het bevalt me tot nu toe beter dan de vleesvervangers van AH, Garden Gourmet of de Vegetarische Slager.
Dinsdag
Het was weer tijd voor sushi! We hebben weer een keertje sushi gehaald bij de Albert Heijn XL. Altijd lekker, natuurlijk. Zoals je ziet, was ik deze keer een beetje te laat met het maken van een foto, haha.
Woensdag
Ook de Mexicaanse tortilla’s komen regelmatig terug bij ons op het menu. Zo ook afgelopen woensdag. Omdat ik wel weer wat anders wilde qua vulling heb ik een tomatensaus gemaakt met kidneybonen, mais en picadillo kruiden erdoor. Ook een heel eenvoudig en snel gerecht voor doordeweeks en natuurlijk heel lekker.
Donderdag
Omdat we nog wat frietaardappelen over hadden die toch echt op moesten, hebben we donderdag nog een keer frietjes gemaakt uit de Airfryer. Deze keer met braadworst van De Vegetarische Slager erbij. Deze lijkt nadat die gebakken is een beetje op frikandel qua structuur en zo ruikt het ook. Maar qua smaak is het niet heel bijzonder en met braadworst heeft het echt niets te maken.
Vrijdag
Het is alweer een tijdje geleden dat ik nasi had gemaakt, terwijl ik dat echt heel lekker vindt. Dus toen ik zag dat de bami/nasi-groente pakketten in de bonus waren bij AH, ging die meteen op de boodschappenlijst. Ik gebruik verder in de nasi altijd trassi en een gebakken eitje. We hadden deze keer ook blokjes tofu erdoor. Mijn vriend was hier ook heel enthousiast over. Dus deze nasi gaan we zeker vaker maken.