Wat staat er op tafel? – Week 33

Venkelrisotto met zalm

Deze week stonden er voor ons doen veel vleesvervangers op tafel. Met wisselend succes. Het was niet allemaal lekker of viel gewoon erg tegen. Gelukkig hebben we deze week ook weer veel lekkere dingen gegeten.

Zaterdag

Mijn vriend is dol op shoarma. Nu we geen vlees meer eten, wilde hij dus vegetarische shoarma proberen. We hebben die van Garden Gourmet en de vegetarische kipshoarma van de Vegetarische Slager uitgeprobeerd. Allebei bleek een teleurstelling. Het is niet vies of zo, maar met shoarma had het weinig te maken. Het smaakte niet eens echt naar shoarmakruiden. Maar het goede nieuws is dat ik er een nieuwe uitdaging bij heb: zelf een keer een goede vervanger voor shoarma maken.

Vegetarische shoarma

Zondag

Zondag hadden we weer vleesvervangers. Dit keer de vegetarische schijven van de Jumbo met daarbij spinazie couscous. Deze schijven waren echt heel lekker. Er zitten echt grote stukken groente in die je goed ziet zitten en het smaakt ook echt naar groenten. Het is in elk geval geen poging om het op vlees te laten lijken of iets dergelijks.

Groenteschijf met spinaziecouscous

Maandag

Geïnspireerd op Indonesische gado gado maakte ik maandagavond een rijstschotel met een gekookt ei, paksoi, snijbonen, tofu en rode puntpaprika. Ik heb er ook zelf gemaakte satésaus bij gemaakt, maar die zie je niet op de foto. De pittige tofu van de AH die ik voor dit gerecht heb gebruikt, was trouwens verrassend lekker.

Rijstschotel

Dinsdag

Op dinsdag aten we weer eens de all time favourite ramen. Deze keer met wat van de snijbonen en paksoi die nog over waren van gisteren, stukjes nori, lente-ui en een gekookt eitje (ja ook bij ons is de eierconsumptie gewoon weer op het niveau van voor de fipronileieren).

Ramen

Woensdag

We maakten het onszelf gemakkelijk op woensdag en aten frietjes van de plaatselijke Frietchinees. Ik had een frietje satésaus en een kaassouflé.

Friet saté kaassouflé

Donderdag

Op donderdagavond at ik alleen. Dus dat betekent meestal: een gerecht met kaas. Want mijn vriend kan dat niet eten, maar vindt het wel heel lekker. Ik vind het dus een beetje zielig om voor zijn neus gerechten met kaas te gaan zitten eten. En daarom bewaar ik die dus voor als ik een keertje alleen eet. Het werd deze keer groentelasagne. Voor hij de oven in ging heb ik de bovenkant nog ingesmeerd met wat pesto en dat bleek een heel goed idee. Super lekker!

Groentelasagne

Vrijdag

We hebben de week afgesloten met venkelrisotto met zalm. De anijsachtige smaak van Venkel vind ik altijd wel lekker en als je dat combineert met de romige structuur van risotto en de smaak van zalm, kan dat eigenlijk niet mis. Ik vond het ook een erg lekker gerecht.

Venkelrisotto met zalm

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie