Wat staat er op tafel? – Week 26

Witlof met kerriesaus en spinazie

Deze week hebben we heel veel groente gegeten. Ook heb ik bijna alle dagen zelf gekookt of we aten iets uit de vriezer wat ik al eerder had gekookt. Al met al dus een goede week qua koken en ook nog eens gezond!

Zaterdag

Op zaterdag aten we een rijstschotel met groente. Naast zilvervliesrijst, zat er bleekselderij, wortel, rode ui en lente-ui doorheen.

Rijstschotel met groente

Zondag

Zondag aten we Chinees bij mijn schoonouders. Om met toch netjes aan de maand zonder vlees te houden, heb ik foe yong hai (een eiergerecht), gepaneerde garnalen en gebakken banaan gegeten. Erg lekker!

Chinees eten

Maandag

Doordeweeks eten we altijd gemakkelijkere gerechten dan in het weekend. Maar ook dan kan het nog steeds wel gezond zijn. We eten bijvoorbeeld vaak ramen, een soort Japanse noedelsoep met verschillende groente erdoor. Afgelopen maandag aten we ramen met spinazie, shi-takes, lenteui en een ei.

Ramen spinazie

Dinsdag

Op dinsdag hadden we ook weer veel groente. We hadden nog wat spinazie over van de dag ervoor. Die heb ik gewokt met sesamzaadjes erdoor.  Verder hadden we gekookte witlof met een kerriesaus, paprika en cashewnoten.

Witlof met kerriesaus en spinazie

Woensdag

Woensdagavond was mijn vriend naar de bioscoop. Ik was dus alleen thuis en dat betekent meestal: een gerecht met kaas! Ik at dus groentelasagne die we nog in de vriezer hadden.

Groentelasagne

Donderdag

Ik had in het weekend als een groentesoep gemaakt en deze ingevroren. We hebben donderdag deze soep gegeten met wat stokbrood erbij. Helaas ben ik vergeten een foto ervan te maken.

Vrijdag

De laatste dag van mijn vleesloze maand, sloten we af met sushi. Daar had ik echt zoveel zin in … en we moesten toch boodschappen doen bij de AH XL. Dus dat kwam mooi uit.

Sushi

De maand zonder vlees is voorbij… Hoe nu verder?

Nu de maand juni voorbij is, is ook de maand zonder vlees die ik me had voorgenomen voorbij. Het is me eigenlijk prima gelukt om dit vol te houden en ik heb het vlees ook nauwelijks gemist. Wel merkte ik hoe gemakkelijk ik normaal gesproken vlees zou eten zonder erbij na te denken. Bijvoorbeeld als er kroketten worden geserveerd bij een buffetlunch op een bijeenkomst waar ik voor werk was. Ik zou bijna zonder erbij na te denken er één gepakt hebben. Gelukkig realiseerde ik me op tijd dat dat natuurlijk ook gewoon vlees is en een no go was.

Omdat ik het zo gemakkelijk vol heb gehouden, heb ik besloten dat vleesloos eten voor mij de nieuwe norm wordt. Ik eet dus alleen nog vlees met uit eten gaan (als er echt iets speciaals op het menu staat) of als we bij andere mensen eten en die vlees hebben klaargemaakt. Zo zorg ik dat vlees eten echt een uitzondering blijft en het er toch niet weer stiekem als gewoonte insluipt.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie