Wat staat er op tafel? – Week 25

Pannenkoeken met appel

Bij het terugblikken op mijn eetfoto’s van de afgelopen week, viel me op dat we het onszelf erg gemakkelijk hebben gemaakt. We hebben ook wat minder gezond gegeten dan ik had gehoopt. Gelukkig staan er komende week wel veel groente op het menu, zullen we maar zeggen.

Zaterdag

Op zaterdagavond aten we pannenkoeken met gebakken appeltjes met kaneel en suiker. Erg lekker natuurlijk. Daar kan weinig aan mis gaan. De foto zie je hierboven.

Zondag

Zondag hebben we zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer gegeten. Ik had er ook nog vis bij gebakken. Scholfiletjes. Maar bij de eerste happen bleken ze zuur… Ze waren niet meer goed. Terwijl op de verpakking gewoon stond dat dit wel nog zo zou moeten zijn en ze roken ook niet vreemd bij het openen. Maar we hebben ons dus verder niet meer aan gewaagd. Zonde, want ik had me er echt wel op verheugd. Dus uiteindelijk werden het alleen frietjes.

Frietjes en scholfilet

Maandag

Op maandag hadden we een snelle maaltijd van Franse wokgroente met gebakken aardappeltjes.

Franse wokgroente met gebakken aardappelen

Dinsdag

Als we eten overhouden van het avondeten, vriezen we dit meestal in. Af en toe moeten we dus ook ‘kliekjesdag’ houden om de vriezer weer leeg te eten. Afgelopen dinsdag was zo’n dag. We aten restjes van de bloemkool madras en couscousschotel.

Bloemkool madras en couscous

Woensdag

Op woensdag hebben we een beetje gezondigd en hebben we frietjes gehaald bij de frietchinees in het dorp. Ik had er een kaassouflé bij en mijn vriend een bamiblok, want we eten nog steeds geen vlees natuurlijk.

Frietjes en kaassouflé

Donderdag

GroentensoepjeDonderdag aten we een groentesoepje met een broodje. Ook de soep had ik al in de vriezer staan. We hebben eigenlijk altijd wel soep in de vriezer omdat ik gewoon één keer per maand een grote pan soep maak en dat in porties invries. Altijd handig voor een gemakkelijke maaltijd en het is ook geen probleem als je het vergeten bent te ontdooien, want op een laag pitje smelt het vanzelf in de pan.

Vrijdag

Vrijdag was voor ons deze keer echt visdag. We aten zalmburgers met gebakken aardappeltjes en salade.

Zalmburgers met aardappeltjes en salade

Veel aardappel op het menu dus de afgelopen week en helaas weinig groente. Gelukkig komt dit deze week weer helemaal goed qua groente. Na die week zit onze maand zonder vlees erop. Hoe beviel het? En hoe nu verder? Dat lees je dus volgende week…

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie