Wat staat er op tafel? – Week 20 + 21

Meelwormen met appelstroop

Omdat ik het afgelopen weekend heel druk heb gehad, heb ik helaas geen weekoverzicht geplaatst. Ik zal nu dus week 20 nog even kort behandelen samen met de afgelopen week.

Week 20

Het begon allemaal heel goed met koken en gezond eten. Op zaterdag 13 mei heb ik Knödels met zuurkool gemaakt voor dit blog. En zondag hadden we een zelfgemaakte groentepizza.

Speckknödel met zuurkool Groentepizza

Op maandag maakte ik couscous met abrikozen en vijgen, maar vanaf dinsdag was het qua eten een luie week. Wat niet wil zeggen dat het minder lekker was. Dinsdag ging ik met een vriendin Indiaas eten.

Couscous Indiaas eten

Woensdag aten we frietjes van frietchinees. Donderdag hadden we sushi en vrijdag kozen we voor een bordje vis met rauwkost en stokbrood.

Frietjes met kroket Sushi Bordje vis

Week 21 – Zaterdag

In het weekend erna ging het gewoon door met uit eten gaan. Zaterdag at ik met vrienden bij Beer and Barrels in Utrecht. Dus veel vlees! Ik had een truffelburger.

Truffelburger

Zondag

Zondag gingen we met een paar vrienden naar de Efteling en ‘s-Avonds hebben we bij restaurant Grillig in Kaatsheuvel gegeten. We aten verschillende gerechten van het tapasmenu. Ze hadden onder meer meelwormen op het menu staan, dus die moest ik natuurlijk sowieso proberen. Helaas waren ze erg droog. De rest van de gerechten was wel heel lekker.

Meelwormen met appelstroop

Maandag

De rest van de week hebben we wel weer veel groente gegeten. Maandag hadden we Chinese wokgroente met noedels en zoet-zure saus.

Wokgroente met noedels

Dinsdag

Omdat ik het afgelopen weekend geen tijd heb gehad om een gerecht te maken voor dit blog, maakte ik het dinsdag. Het werden Zweedse burgers met rundergehakt, bieten en dille.

Zweedse burgers

Woensdag

Woensdag hadden we een soort ramen. Het was een soep met sobanoedels, spinazie, radijsjes en paddenstoelen.

Noedelsoep met spinazie

Donderdag – Hemelvaartsdag

Om van het supermooie weer op Hemelvaartsdag te genieten, gingen we naar Noordwijk aan zee. We hebben daar ook het foodtruckfestival Soulfood bezocht. Het festival zelf viel een beetje tegen qua aantal wagens en qua originaliteit van de gerechten. We hebben er wel een lekker gestoomd broodje met peking eend gegeten. Maar verder was het vooral friet, pizza, pannenkoeken en poffertjes. Lekker, maar weinig verrassend.

Vrijdag

Op vrijdagavond was ik alleen thuis. En dan maak ik altijd iets wat mijn vriend niet lust of niet kan eten, omdat hij niet tegen melkproducten kan. Ik heb een groentelasagne gemaakt met heel veel kaas. Het recept heb ik van Laura’s Bakery. Het was erg lekker. De schaal is wel groot, maar wat ik over hield, ging in de diepvries, vooral als ik weer een keer ‘s-avonds alleen eet.

Groentelasagne

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie