Wat staat er op tafel? – Week 18

Sushi Londen

We waren deze week (vanaf zondag t/m vrijdag) op citytrip in Londen. Het was dus een beetje een bijzondere week qua avondeten, omdat we in Londen elke dag uit eten zijn geweest en ik alleen vorige week zaterdag zelf heb gekookt. In deze blogpost lees je in elk geval wat ik zaterdag nog heb gemaakt en een korte impressie van wat we hebben gegeten in Londen.

Zaterdag

Natuurlijk moesten we op zaterdag nog wat restjes opmaken voordat we op vakantie gingen. Pasta vind ik daarvoor altijd een perfect gerecht, omdat je bijna altijd wel een pastasaus kan maken met de ingrediënten die je in je koelkast/voorraadkast hebt. Ik heb een saus gemaakt van courgette, tomaten, chorizo en wat soja kookroom. De pasta die we aten was spaghetti.

Spaghetti courgette chorizo

Zondag

Op zondag vertrokken we naar Londen. Wat betreft het eten op deze dagen, houd ik het in deze blogpost kort, omdat er de komende tijd nog uitgebreide verslagen van dag tot dag volgen.

Op de eerste avond in Londen hebben we pizza gegeten bij een Italiaans restaurantje vlakbij het hotel.

Pizza

Maandag

Zoals je zult merken, hebben we in Londen voor het avondeten niet echt typisch Engelse dingen gegeten. Nu is de Engelse keuken qua avondeten ook niet heel avontuurlijk. En we wilden niet de hele week aardappelpuree, erwtjes en heel veel jus bij het avondeten. Bovendien is er in een wereldstad als Londen zo’n groot aanbod van lekker, internationaal eten, dat je daar prima een hele week mee kunt vullen.

Op maandagavond aten we bijvoorbeeld bij een Braziliaans steakrestaurant. Veel vlees, maar ook heerlijke bijgerechten.

Dinsdag

Dinsdagavond had ik heel veel zin in een burger. Dus het gewoon heel simpel een hamburger met frietjes geworden. Ook weer erg lekker.

Burger Rainforest Café

Woensdag

Op de meeste dagen hebben we ons bij de keuze voor het avondeten gewoon laten leiden door waar we zin in hadden. Maar één ding stond voor vertrek al vast: we gaan een keer Indiaas eten. Dat deden we dus woensdag.

Donderdag

Donderdag was mijn vriend jarig en koos hij natuurlijk waar we die avond zouden gaan eten. Het werd sushi. Hij had een restaurant uitgekozen vlakbij het hotel, wat op TripAdvisor erg goede reviews had en ook nog eens redelijk goedkoop was voor een sushirestaurant. En ik moet zeggen: de reviews waren zeker terecht. Het was echt lekkere sushi, bijna net zo lekker als in Japan zelf.

Sushi Londen

Vrijdag

Omdat we vrijdagavond rond half zeven de vlucht terug hadden, hebben we voor het avondeten iets gekozen dat we gemakkelijk konden meenemen naar het vliegveld en daar konden opeten. Namelijk: een sushi bentobox. Dit was ruim voldoende, omdat we ‘s-middags al uitgebreid hadden gegeten op een foodmarket in de wijk Camden. Maar daarover in een latere post dus meer.

Helaas was ik een beetje laat met de foto maken van mij bentobox, zoals je hieronder ziet haha.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie