Wat staat er op tafel? – Week 17

In het weekoverzicht van vorige week gaf ik aan dat we deze week, in elk geval na het weekend, wat lichtere maaltijden zouden gaan eten. En ik moet zeggen dit hebben we aardig volgehouden. We hebben een keer gezondigd, maar daarover lees je verderop in deze post meer.

Zaterdag

Op zaterdag hadden we weer zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer. Dit keer met kipsaté en zelfgemaakte satésaus. Ik had een saus gemaakt van pindakaas, sojamelk, ketjap en gember, een uitje en een beetje sambal. Deze saus was erg goed gelukt. Mijn vriend vond ‘m ook heel lekker, dus ik zeg het niet alleen zelf haha.

Frietjes met kipsaté

Zondag

Ik maakte op zondag een gerecht dat ik volgende week op dit blog uitgebreidere behandel. Namelijk: een curry met vijgen en kokosmelk.

Kipcurry met vijgen

Maandag

We begonnen de week met een bordje vis. Dit keer met garnaaltjes en gerookte haring en daarbij aten we stokbrood.

Bordje vis

Dinsdag

Ook dinsdag ging het nog steeds goed met lichte maaltijden. We aten mihoen met wokgroente en een gele currysaus. Eenvoudig en toch erg lekker.

Mihoen met curry en wokgroente

Woensdag

Dit was dus de dag waarop we toch even hebben gezondigd. We hebben namelijk frietjes gehaald bij de ‘frietchinees’ in het dorp. Ik had frietjes met Belgische mayonaise en een mexicano.

Frietjes met mexicano

Donderdag

Natuurlijk hebben we donderdag wel weer netjes de draad opgepakt met lichtere maaltijden. We aten ramen. Dat is een Japanse noedelsoep en sinds onze rondreis door Japan is dit een gerecht dat regelmatig op het menu staat bij ons thuis.

Ramen

Vrijdag

We sloten deze week af met een 3-gangen menu, omdat ik voor dit blog graag een keer een toetje wilde maken. Mijn vriend opperde toen het idee dat we dan ook gewoon een voorgerecht en een iets kleiner hoofdgerecht dan normaal erbij zouden kunnen eten. Dus het is geworden: een garnalencocktail vooraf, gemaakt door vriendlief. Als hoofdgerecht witte rijst met zalm en spinazie met een saus van sojaroom.

Garnalencocktail Spinazie met zalm en rijst

Als nagerecht hadden we een Spaanse flan. Helaas is het toetje niet helemaal goed gelukt. Ik had kokosmelk gebruikt in plaats van gewone melk, omdat mijn vriend niet tegen melkproducten kan. Maar hierdoor kwam de smaak van het ei veel sterker naar voren. Wat het niet echt een lekker toetje maakte. Deze gaat dus nog een keer in de herkansing.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie