Recept voor loempia’s uit de Airfryer

Zelfgebakken loempia's met nasi

Loempia’s heb je in verschillende soorten en maten. In deze blogpost geef ik je een handig recept om zelf loempia’s te maken met de Airfryer. Dit is een recept voor kleinere loempia’s, zoals je die kent van de Vietnamese loempia-kraampjes. Later ga ik voor dit blog ook grote loempia’s maken zoals bij de Chinees. Hiervoor zal ik dan ook de loempiavellen zelf maken. Maar nu dus eerste de Vietnamese loempia’s uit de Airfryer.

Ingrediënten voor zelf loempia’s maken

Ingrediënten Loempia'sVoor 8 loempia’s heb je nodig:
120 gram kipfilet
1 stengel bleekselderij
30 gram wortels
30 gram champignons
1 theelepel gemalen gember (Djahé)
1 theelepel suiker
1 theelepel kippenbouillonpoeder
1 ei
1 theelepel maizena
8 loempiavellen (uit de diepvries)
Olie

Loempia’s maken – Bereiding

Kook ruim voordat je de loempia’s gaat maken de kipfilet in kokend water. Om de kipfilet gaar te krijgen, moet het ongeveer 15 minuten koken. Laat de kipfilet vervolgens afkoelen en scheur in stukken.

Snijd de bleekselderij, wortels en champignons in dunne reepjes.

Ongebakken loempia'sMeng de kip en de groenten in een kom en voeg hieraan de gember, suiker en het kippenbouillonpoeder toe. Roer dit goed door en klaar is je vulling voor de loempia’s.

Klop nu het ei en de maizena in een klein kommetje door elkaar. Dit mengsel gebruik je straks om de loempia’s mee dicht te plakken.

Als de loempiavellen ontdooit zijn, kun je beginnen met het rollen van de loempia’s. Pak een vel doe er wat vulling op, smeer de randen van het vel in met het ei-maizena-mengsel en rol dit op tot een loempia. Ik vind het zelf het makkelijkst om de vulling in het midden te leggen en dan de zijkanten eroverheen te vouwen. Vervolgens vouw ik de bovenkant over het mengsel. Goed aandrukken! En dan rol ik de loempia op.

Dit herhaal je dus 8 keer. Smeer de loempia’s aan de buitenkant in met olie.

Zelfgebakken loempia'sNu kun je de loempia’s gaan bakken. Verwarm eerst de Airfryer voor op 200 graden Celsius en bak de loempia;s afhankelijk van hoe groot je ze hebt gemaakt, 4 tot 8 minuten.

Waarschijnlijk passen niet alle loempia’s in een keer in de Airfryer. Ik moest het in twee rondes bakken.

Serveer de loempia’s met een loempiasaus. En als je er een hoofdgerecht mee wilt maken, kun je er nasi of bami goreng bij serveren. Mijn recept voor nasi goreng, lees je volgende week op dit blog.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie