Recept Chinese tomatensoep met kip

Chinese tomatensoep

Vandaag alweer deel vier van mijn serie blogposts over gerechten van bij de Chinees. Dit keer over hoe je zelf Chinese tomatensoep kunt maken zoals bij de Chinees. Deze soep heeft een typische zoete smaak en is meer gebonden dat de ‘gewone’ tomatensoep. Je kunt deze soep prima zonder vlees erin maken, maar ik heb gekozen voor Chinese tomatensoep met kip.

Bouillon trekken voor Chinese tomatensoep

Recept Chinese tomatensoep

Ingrediënten voor tomatensoep zoals bij de Chinees

(voor 2 personen)

1 kippenbout
0,5 liter water
500 gram gezeefde tomaten
1 kippenbouillonblokje
1 ui
1 teen knoflook
1 theelepel citroengras
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel sambal
3 eetlepels suiker
1 cupje appelmoes
2 eetlepels zoete ketjap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel maizena
Gesneden lente ui (naar smaak)

Geplukte kip voor Chinese tomatensoep

Zelf Chinese tomatensoep maken – Bereiding

Snijd de ui en de knoflook fijn. Breng vervolgens het water aan de kook met daarin de kippenbout, het bouillonblokje, de ui en de knoflook.

Laat dit 1 uur pruttelen, totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de bouillon en leg deze op een bordje om af te koelen. Zeef de bouillon en doe deze terug in de pan.

Als de kip is afgekoeld, kun je het vlees van de botten af plukken en eventueel nog klein snijden.

Chinese tomatensoep maken

Voeg de gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook.

Meng in een schaaltje de suiker, ketjap, azijn, sambal, citroengras en gember en roer daarna het mengsel door de soep.

Roer vervolgens de appelmoes door de soep. Hierna kun je desgewenst de maizena met water toevoegen om de soep dikker te maken.

Laat alles nog ongeveer 20 minuten koken en voeg tegen het einde de kip toe om deze nog op te warmen.

Serveer de soep met een beetje van de gesneden lente ui als garnering.

Chinese tomatensoep

Geef een reactie