Recept Chicken Kashmiri met fruit

Een paar weken geleden waren we op Texel. Bij een Indiaas restaurant in De Koog hebben we het gerecht Chicken Kashmiri ontdekt. Het is een curry gerecht met fruit. In dit geval abrikozen en lychees. Ik ben vind Indiaas eten eigenlijk altijd wel lekker, maar mijn vriend vond deze curry ook echt lekker. Dus ben ik op internet zoek gaan doen naar hoe ik dit gerecht zelf kan maken. Ik ben verschillende recepten tegengekomen en dus op basis hiervan mijn versie gemaakt.

Poging NaanbroodIk had meteen ook geprobeerd zelf naanbrood hierbij te bakken, maar dat was helaas mislukt. In plaats van het luchtige, platte brood leek de structuur meer op normale witte broodjes. Nog even oefenen dus, voordat ik hier een blog aan wijdt haha.

Ingrediƫnten Chicken Kashmiri

Voor 2 personen heb je nodig:

300 gram kipfilet
1 klein blikje abrikozen (470 gram)
1 blikje lychees (425 gram)
200 ml kippenbouillon
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel anijszaad
1 theelepel komijn
1 theelepel kaneel
175 ml Griekse yoghurt (voor lactosevrije variant, kun je de soja yoghurt van Alpro gebruiken)
1 handje geschaafde amandelen (geroosterd)

Bereiding Chicken Kashmiri

Verhit twee eetlepel olijfolie in een wok en voeg hieraan e kruiden toe.

Bak de kruiden kort en voeg de kipfilet toe. Bak de kipfilet aan en voeg vervolgens de bouillon en de uitgelekte abrikozen toe.

Chicken kashmiri frui

Breng aan de kook en laat het zachtjes 10 tot 15 minuten sudderen.

Curry Chicken KashmiriRoer hierna de yoghurt en de lychees door het gerecht. Verwarm dit zachtjes mee, niet laten koken.

Voeg aan het eind nog de geschaafde amandelen toe.

Serveer dit gerecht met witte rijst.

Geef een reactie