Twee weken geleden waren we een lang weekendje in Den Haag. Zoals altijd bij een weekendje weg, probeerden we ook weer allerlei vegan restaurants uit. In deze blogpost geef ik je een handig overzicht van plekjes waar je lekker vegan kunt eten in Den Haag. Ontbijten en lunchen bij Plenty in Den Haag Eén van […]
Recept voor vegan rijstevlaai
Rijstevlaai is, samen met kersenvlaai, één van mijn favoriete soorten vlaai. Een hele tijd geleden heb ik geprobeerd om zelf deze vlaai te maken, maar toen vond ik het resultaat nog wat te droog. Nu is het mij eindelijk gelukt om een ‘perfecte’ rijstevlaai te maken. In de bodem gebruik ik kokosolie in plaats van […]
Cacao-kokos koekjes met kokosolie
De laatste tijd heb ik best veel gelezen over ultrabewerkt voedsel en hoe je met deze producten kunt stoppen of kunt proberen er zo min mogelijk van te eten. Voor mij is het tot nu toe niet haalbaar om helemaal geen ultrabewerkte producten meer te kopen, maar ik ben nu wel bezig met een zoektocht […]
Vegan in Zwolle, Leeuwarden en Groningen
We maakten vorige week van donderdag tot en met zondag een rondje langs Zwolle, Leeuwarden en Groningen. Natuurlijk aten we tijdens dit lange weekendje weg ook weer allerlei lekkere vegan dingen. In deze blogpost geef ik je een overzicht met wat we hebben gegeten. Zo heb je meteen ook zelf wat vegan inspiratie voor als […]
Vegan gyros bowl met zoete aardappel
Voor deze bowl maak ik vegan gyros van oesterzwammen. Ik vind oesterzwammen een perfecte structuur hiervoor hebben. Het is lekker mals en neemt de smaken van kruiden goed op, zodat je het goed kunt gebruiken om bijvoorbeeld gyros of shoarma-achtige gerechten te maken. Verder maakte ik een zelf tzatziki voor erbij. Dit zorgt voor een […]
Japanse salade met crispy tofu
Toen we een paar maanden geleden in Amsterdam waren, at ik bij saladebar SLA een Soba So Good salade. Deze was zo lekker, dat ik er zelf een variant op heb gemaakt thuis. Dit is nog steeds mijn favoriet van alle maaltijdsalades die ik tot nu toe heb gemaakt. Sowieso omdat ik gewoon erg van […]
Winterse salade met krokante Peas Maker-stukjes
Deze salade bevat veel winterse groentes, zoals boerenkool, wortels en pastinaak. Verder deed ik er stukjes Peas Maker door die ik krokant had gebakken in de Airfryer. Ik vind dit een ideale vleesvervanger, omdat het veel eiwitten bevat en maar uit drie ingrediënten bestaat. De dressing zorgt fris-zure smaak. Alles bij elkaar een lekkere en […]
Gezonde ‘shoarma’ salade
Maaltijdsalades zijn een ideale manier om veel groente te verwerken in een maaltijd. Je kunt eindeloos veel combinaties maken en dus ook restjes verwerken die je nog over hebt in je koel- of voorraadkast. Ik ben ook altijd op zoek naar ideeën voor lekkere maaltijdsalades. Toen ik eind november het restaurant SLA in Amsterdam ontdekte, […]
Vegan tiramisu recept – Update december 2023
Tijdens onze citytrip naar Rome in 2019 aten we voor het eerst vegan tiramisu en die was zó lekker!! Vooral Jordan heeft er echt enorm van zitten smullen. En daarom besloot ik zelf ook eens een poging te wagen om zelf deze tiramisu te maken, zonder eieren en natuurlijk lactosevrij. Na wat speuren op internet […]
Vegan báhn mi recept
Báhn mi is een Vietnamees broodje, dat gebaseerd is op de Franse keuken. Báhn mi wordt gemaakt met een soort baguette. Ik gebruik in dit recept ‘gewone’ afbakbaguettes uit de supermarkt, maar traditioneel wordt het broodje in Vietnam gemaakt met een mix van tarwe- en rijstmeel. Als beleg zit op een báhn mi meestal vlees […]