Pollo al Ajillo – Spaanse kip met knoflook

Spaanse kip met knoflook

De Spaanse keuken staat bekend om de grote hoeveelheden knoflook die in veel gerechten wordt gebruikt. Ik vind dit ook altijd erg lekker, vooral de gerechten die gemaakt worden in knoflookolie, zoals de Polla al Ajillo. In dit kipgerecht gaat 1 hele bol knoflook dit geeft een smaak en de olie die vervolgens ook weer in de kip trekt.

Ingrediënten voor kip met knoflook

Spaanse kip met knoflookVoor 2 personen:
500 gram kippendijfilet (je kunt ook andere delen van de kip gebruiken)
100 ml olijfolie
1 grote bol knoflook
1 laurierblad
5 takjes tijm (alleen de blaadjes)
1 takje rozemarijn (alleen de blaadjes)
200 ml Manzanilla sherry
Zout en peper naar smaak

Bereiding Polla al ajillo

Kip met knoflookPel de knoflooktenen en kneus deze. Snijd de kip in stukken zodat je 4 gelijke stukken hebt en kruid deze met zout en peper.

Verhit de olijfolie in grote braadpan of hapjespan. Doe de kip in de pan en bak op middelhoog vuur. Bak de kip tot alle kanten goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Voeg de knoflook en kruiden toe en laat het geheel nog 10 minuten bakken, totdat de kip donkerbruin wordt.

Pollo Al AjilloDoe nu de sherry erbij. Roer goed zodat er geen restjes meer aan de bodem van de pan plakken. Laat het geheel nog 5 minuten koken, totdat de saus bijna helemaal verdampt is. Je houdt nog wel wat knoflookolie over in de pan. Dit is lekker om bijvoorbeeld brood in te soppen.

Serveer de kip met gebakken aardappeltjes.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie