Foe Yong Hai met kip recept

Foe yong hai zoals bij de Chinees

Vandaag in mijn serie artikelen over gerechten bij de Chinees: Foe Yong Hai. Een eiergerecht dat bestaat uit een omelet met groente en kip erin. Dit gerecht wordt geserveerd met een rode zoetzure saus: de Foe Yong Hai saus. In dit blog lees je hoe je zelf gemakkelijk Foe Yong Hai met saus kunt maken.

Vulling voor foe yong hai

Recept voor Foe Yong Hai

Voor 2 personen

Ingrediënten:
4 eieren
½ ui
1 teen knoflook
20 gram champignons
20 gram wortelen
½ rode paprika
Een beetje prei
50 gram kip

Foe yong hai maken

Voor de Foe Yong Hai saus:

(voor 500 ml saus)

200 ml tomatenketchup
200 ml water
Een klein blikje tomatenpuree
½ ui
1 teen knoflook
50 ml rijstazijn
5 eetlepels suiker
Een paar druppels sesamolie
Maizena
Peper en zout

Zelf Foe Yong Hai maken – Bereiding

Snijd eerst de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Snijd ook alvast de wortelen, paprika, champignons en prei fijn en snijd de kip kleine blokjes.

Foe Yong Hai saus bereiden

Verhit een klein beetje olie in een steelpannetje en fruit hierin de helft van de fijngesneden knoflook en ui. Roer hier vervolgens de tomatenpuree doorheen.

Voeg na ongeveer een minuut de rijstazijn, de tomatenketchup en het water toe. Goed roeren en vervolgens aan de kook laten komen.

Als de saus heeft gekookt haal je deze door een zeef.

Verwarm de gezeefde saus opnieuw en voeg de suiker toe. Voeg tot slot de sesamolie toe en eventueel maizena om de saus meer gebonden te maken.

Zelf foe yong hai maken

Foe Yong hai maken

Bak in een wok of koekenpan de kip en voeg als de kip bijna gaar is de groente toe. Als alle ingrediënten goed gebakken zijn, schep je ze uit te pan.

Klop in een kom de eieren los en meng er zout en peper door. Giet het in de koekenpan. Laat even bakken en schep (als de bovenkant van het ei nog zacht is), het kip- en groentemengsel ongeveer in het midden op de omelet.

Vouw vervolgens één kant van de omelet om, over het groente-kipmengsel heen. Je vouwt de omelet dus eigenlijk dicht, met de ingrediënten erin. Als de Foe Yong Hai stevig en goudbruin is draai je hem om.

Foe yong hai zoals bij de Chinees

Verwarm ondertussen nog even de Foe Yong Hai saus (mocht deze in de tussentijd zijn afgekoeld).

Als de Foe Yong Hai klaar is, serveer je deze met de saus eroverheen. Dit gerecht erg lekker met witte rijst, nasi of bami.

Eet smakelijk!

Geef een reactie